Mbappé troeft Messi en Lewandowksi af, Overmars grijpt mis

27 december 2021 – Kylian Mbappé is bij de Globe Soccer Awards verkozen tot beste voetballer van het afgelopen kalenderjaar. De 23-jarige Fransman troefde daarmee onder meer Ballon d'Or-winnaar Lionel Messi en recordbreker Robert Lewandowski af. Het is de eerste internationale hoofdprijs die Mbappé individueel op zijn naam schrijft. Wel werd hij eerder al Golden Boy.

Mbappé troeft Messi en Lewandowksi af, Overmars grijpt mis

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Mbappé was een van de zes genomineerden voor het gala. Ploeggenoot Messi en Lewandowski waren andere favorieten, terwijl Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Mohamed Salah eveneens werden afgetroefd door de aanvaller van Paris Saint-Germain. Tijdens de Ballon d'Or-verkiezing eindigde Mbappé nog op de negende plaats, met ruim 550 punten minder dan winnaar Messi.

Mbappé kan dit seizoen vooralsnog prachtige cijfers overleggen. De buitenspeler staat al op vijftien doelpunten en evenveel assists in alle competities en is daarmee cijfermatig de meest belangrijke speler bij het sterrenensemble van PSG. In Parijs vormt Mbappé, die een aflopend contract heeft, de voorhoede met Neymar en Messi.

Alèxia Putellas werd verkozen tot beste speelster. De middenvelder van FC Barcelona was ook al de winnares bij de vrouwelijke Ballon d'Or. De Nederlanders ontbraken tijdens de uitreiking. Marc Overmars was weliswaar genomineerd voor beste technisch directeur, maar de Ajax-beleidsbepaler moest accepteren dat de bokaal naar Txiki Begiristain van Manchester City ging.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd