De Gea voorkomt complete afgang United in Newcastle

27 december 2021, 23:12   Bijgewerkt: 28 december 2021, 12:43

Manchester United heeft een teleurstellende avond achter de rug. Op bezoek bij Newcastle United – de nummer negentien van de Premier League - kwam het elftal van Ralf Rangnick niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een uitmuntende David De Gea voorkwam met een aantal voortreffelijke reddingen nog erger voor United.

United begon het duel op St. James Park met Donny van de Beek opnieuw als bankzitter. De oud-Ajacied bleef ook negentig minuten op de bank. Rangnick voerde wel twee andere wijzigingen door: Raphaël Varane en Mason Greenwood speelden in plaats van Victor Lindelöf (corona) en Jadon Sancho. Vanaf minuut één maakte United geen moment aanspraak op de overwinning. United had geen antwoord op de energie die The Magpies telkens leverden.

Aanvaller Allan Saint-Maximin was een ware plaag voor de defensie van United. Het resulteerde al na zeven minuten in de 1-0. De Fransman kreeg randje zestien te veel ruimte en schoot de bal afgemeten in de rechterhoek. United had daarna wel vaker de bal, maar deed daar erg weinig mee. Newcastle zag nog een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden.

Saint-Maximin nam het vijandelijke doel vier keer onder vuur. Bij elkaar opgeteld kwam United tot ditzelfde aantal. Vroeg in de tweede helft kreeg Saint-Maximin een enorme kans op zijn tweede van de avond. Maar van dichtbij redde De Gea voortreffelijk op de lijn. Het keeperswerk van De Gea betaalde zich uit in de gelijkmaker van Edinson Cavani. Ietwat gelukkig schoot de invaller in twee instanties raak. In de slotfase raakte Jacob Murphy namens Newcastle de paal en in de rebound van Miguel Almiron lag De Gea weer in de weg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen