Kraay jr.: "Ten Hag is zich bewust van zijn status als toptrainer"

28 december 2021, 07:43

Hans Kraay jr. denkt dat Erik ten Hag zich bewust is van zijn status als toptrainer. Het is vandaag op de kop af vier jaar dat de 51-jarige Ten Hag aan het roer staat bij Ajax. Met de Amsterdamse club won hij tot nu toe vijf prijzen en maakte hij de nodige indruk in Europa.

Het is Kraay opgevallen dat Ten Hag de afgelopen jaren relaxter is geworden. "Laatst moesten we even een minuutje wachten voor Ajax-PSV, omdat ze in de studio nog iets moesten afronden. Ik vond Erik zó ontspannen. Volgens mij heeft hij steeds meer geleerd waar het werk van een trainer ophoudt", vertelt de verslaggever van ESPN in het Algemeen Dagblad.

"In de dagen vóór een wedstrijd heeft hij alle tijd gehad om elk detail door te nemen met zijn team en zijn staf, om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Daarna, kort voor de aftrap, is het woord aan de spelers. In het verleden kon hij zich daar moeilijker bij neerleggen. Nu heeft hij de ervaring en het vertrouwen dat het goed komt", aldus Kraay, die in het verleden ploeggenoot van Ten Hag was bij De Graafschap.

Ten Hag is zich bewust van zijn kwaliteiten, weet Kraay. "Dat had hij vroeger al: hij is volledig overtuigd van zichzelf. Terecht, want zelfs bij Ajax heeft hij het laten zien, onder de grootst denkbare druk. Erik dénkt niet alleen dat hij het beter weet. Hij weet het ook echt beter", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen