'Juventus wil opgeleefde De Ligt in 'Zidane-constructie' offeren'

28 december 2021, 16:54

Matthijs de Ligt (22) is het afgelopen half jaar enorm opgebloeid bij Juventus, maar moet mogelijk toch vertrekken. Niet zozeer om sportieve redenen, maar wel vanwege een financieel motief. Met het vertrek van de oud-Ajacied zou de Oude Dame de selectie willen renoveren en een drietal moet worden gehaald.

Dat schrijft La Repubblica dinsdag althans. Op het hoofdkwartier van de Bianconeri zou een groot plan gebouwd zijn om de selectie van Massimiliano Allegri te verjongen en te versterken. De nog altijd pas 22-jarige De Ligt vertegenwoordigt een enorme transferwaarde, zeker nadat hij zich afgelopen half jaar weer in de kijker speelde van alle andere clubs.

Het idee is om de Nederlander te verkopen aan bijvoorbeeld Paris Saint-Germain, Bayern München of Chelsea, de clubs die sluimerende interesse zouden hebben. Destijds werd aan Ajax liefst 85,5 miljoen euro betaald, ditmaal hoeft De Ligt 'slechts' tussen de zestig en 85 miljoen euro te kosten voor de geïnteresseerde clubs.

Lees ook'Beast' De Ligt gekozen tot beste elftal van Italië

Zaakwaarnemer Mino Raiola gaf eerder te kennen dat De Ligt open staat voor een dergelijke stap en daar wil Juventus van profiteren. Met het geld moet de gewilde Fiorentina-spits Dusan Vlahovic worden gehaald. Daarnaast moet de transfervrije komst van Paul Pogba en Alessio Romagnoli (de vervanger van De Ligt) worden gefinancierd met de deal van De Ligt. Eerder deed de club dat in 2001, toen het Zinedine Zidane verkocht om Gianluigi Buffon, Lilian Thuram en Pavel Nedved binnen te halen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen