Hake blijft aan bij FC Utrecht: "Maar het moet wel beter"

28 december 2021, 18:21

FC Utrecht-trainer René Hake (50) hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn baan. Hoewel de oefenmeester een uitstekende start van het Eredivisie-seizoen kende, werd het de laatste weken na een dramatische reeks behoorlijk onrustig in de Domstad. Volgens grootaandeelhouder Frans van Seumeren komt er voorlopig géén ontslag en wordt het in 2022 aflopende contract gerespecteerd.

Dat laat hij weten tegenover Voetbal International. Van Seumeren erkent dat het na de winterstop wel beter moet dan de laatste weken het geval was, maar volgens hem staat de spelersgroep en directie nog vol achter Hake. "We moeten tegelijkertijd niet vergeten wat we in de maanden daarvoor hebben neergezet", voerde hij ook aan over zijn stelligheid. Naast de mindere prestaties in de Eredivisie werd FC Utrecht ook uitgeschakeld in de KNVB Beker door NAC Breda.

"Natuurlijk is er na het laatste duel van dit jaar overleg geweest. Maar dat doen we eigenlijk altijd. Ik heb vertrouwen in de aanpak van René. Met mij de andere aandeelhouders, RVC, spelersraad én directie", aldus Van Seumeren, die wel ook weet dat het beter zal moeten dan de laatste tijd voor de winterstop. De zesde plaats van vorig seizoen moet worden verbeterd, zo klonk de duidelijke doelstelling voor dit seizoen.

Lees ookChagrijn blijft bij FC Utrecht: "Hebben het aan onszelf te danken"

"We hebben als club deze zomer nieuwe spelers gehaald én geïnvesteerd in de middelen. Iedereen is het erover eens dat er een goede selectie staat. Het moet beter. Dan hebben we in de gesprekken met René en de spelers laten weten. In die gesprekken voelde ik de drive, zowel bij René als de spelersgroep." Daarmee is het duidelijk dat het na de winterstop beter moet bij de club uit de Domstad, die in heel de maand december geen officieel duel won. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen