Noa Lang pakt meeste gele kaarten van Europese aanvallers

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 december 2021 – Noa Lang (22) kende een uitstekende eerste seizoenshelft in België en kroonde zich mede dankzij zijn doelpunten en assists tot international van het Nederlands elftal. Maar het is niet de enige statistiek waarin de oud-Ajacied zich liet gelden. Geen enkele aanvaller op de Europese velden pakte vaker een gele prent dan hij.

Noa Lang pakt meeste gele kaarten van Europese aanvallers

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat berekende het Belgische medium De Standaard althans. Naast de acht doelpunten en elf assists in dertig wedstrijden, ging de buitenspeler liefst twaalf keer (!) op de gele bon in de eerste seizoenshelft. Tegen Cercle Brugge kreeg hij tweemaal geel (en dus rood én geschorst) en dat waren al zijn elfde en twaalfde gele kaart van het nog jonge seizoen.

In de Belgische competitie pakte hij zevenmaal geel, in de Champions League driemaal en in de Belgische Supercup werd hij ook genoteerd door de arbiter van dienst. Alleen in de Belgische beker staat de teller vooralsnog op nul. In slechts twee van de wedstrijden waarin Lang geel noteerde, kwam Club Brugge tot een overwinning, waarmee een deel aan frustatie kan worden verweten. Voor de tweede maal dit seizoen zit hij in de Jupiler Pro League een schorsing uit.

Lees ookTadic, Berghuis en Lang in exclusieve 'Club van 14'

Niet alleen Lang staat hoog in het klassement, ook Vitessenaar Riechedly Bazoer gooit hoge ogen. De verdediger annex middenvelder kwam tot twaalf gele kaarten, eentje minder dan ploeggenoot Matúš Bero. Dmitriy Barinov, een middenvelder van Lokomotiv Moskou, was de grootste notoire kaartenpakker: hij kreeg veertienmaal geel. Alleen de beste tien landen op de UEFA-coëfficiëntenlijst zijn meegenomen in dit overzicht, waarin Lang dus de enige aanvaller is.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd