Jubileum Van Dijk valt vies in het water door unieke misser Salah

28 december 2021 – De honderdvijftigste wedstrijd van Virgil van Dijk (30) in dienst van Liverpool is dinsdagavond uitgelopen in een enorme deceptie. De Nederlandse centrale verdediger vierde zijn jubileum tegen Leicester City in de Premier League, maar dat duel werd even verrassend als onnodig verloren (1-0). Dat was mede te wijten aan Mohamed Salah, die een strafschop miste.

Jubileum Van Dijk valt vies in het water door unieke misser Salah

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De Egyptenaar kreeg in het jubileumduel van Van Dijk de kans om de Nederlander al binnen het kwartier te laten juichen, want de topscorer van de Premier League mocht een strafschop nemen. Na zestien succesvolle pogingen vanaf elf meter achtereen in de Engelse competitie faalde Salah echter en na de redding van Peter Schmeichel kopte hij ook de rebound over. Door de misser kwam er een einde aan de vier jaar durende reeks in Engeland van zestien rake strafschoppen en dat is een record in Engeland. 

Niet veel later kreeg hij opnieuw een goede mogelijkheid, maar wederom lag de Deense sluitpost in de weg. In het tweede bedrijf hielp ook Sadio Mané een ongekende mogelijkheid om zeep, terwijl ook Diogo Jota – de nummer twee op de Engelse topscorerslijst – een paar prima mogelijkheden ontbenut liet. Daardoor maakte The Reds voor het eerst sinds acht maanden geen doelpunt in een Premier League-duel, terwijl The Foxes voor het eerst dit seizoend de nul hielden. En aan de andere kant kreeg Liverpool vervolgens keihard de deksel op de neus, want invaller Ademola Lookman zorgde met een van zijn eerste balcontracten voor de openingstreffer na een klein uur.

Lees ookDit waren de beste Nederlanders in het buitenland in 2021

Wat Liverpool ook probeerde, het slaagde er niet in om keeper Schmeichel te passen. Ook jubilaris Van Dijk was in de slotfase nog dichtbij, maar zag de doelman eveneens redding brengen. Door het peperdure puntverlies en de tweede nederlaag van het seizoen is het verschil met Manchester City gegroeid tot liefst vijf punten. Met Chelsea op het programma wacht bovendien een zware volgende opponent als eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. 

Reacties

Premier League

gerelateerd