'Van Bronckhorst vraagt bestuur om Nederlandse middenvelder'

29 december 2021, 07:57

Giovanni van Bronckhorst hoopt vanaf komende zomer te kunnen beschikken over Xavi Simons. De middenvelder staat momenteel bij Paris Saint-Germain onder contract, maar kan aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekken. Meerdere clubs azen op zijn handtekening. Rangers zou daarom willen doorpakken. De club heeft al contact opgenomen met zaakwaarnemer Mino Raiola.

Dat meldt de Daily Record. De Schotse topclub is al langer op zoek naar een middenvelder. Afgelopen zomer was Joey Veerman in beeld bij de regerend landskampioen, maar tot een akkoord met sc Heerenveen kwam het niet. De afgelopen weken werd Patrick Berg meerdere keren genoemd als transfertarget, maar hij maakte voor circa vijf miljoen euro de overstap van FK Bodø/Glimt naar RC Lens. Daardoor heeft Van Bronckhorst nu bij het bestuur aangeklopt met het verzoek om serieus werk te maken van Simons.

PSG wil wel met de middenvelder door, maar het kamp van de voetballer twijfelt. Vooral zaakwaarnemer Raiola is kritisch, aangezien de topclub uit Parijs geen duidelijke route heeft uitgestippeld voor de Nederlander. De belangenbehartiger wil dat de club een plan heeft voor de voetballer om te kijken of er genoeg perspectief is op speeltijd. De concurrentie is namelijk moordend met Idrissa Gueye, Ander Herrera, Leandro Paredes, Danilo, Marco Verratti en Georginio Wijnaldum.

Vorig seizoen behoorde Simons redelijk vaak bij de wedstrijdselectie, dit seizoen moet hij het vooral doen met wedstrijden in de Onder19 van de club, omdat PSG geen beloftenploeg heeft. In de hoofdmacht speelde hij een keer negentig minuten, in het met 3-0 gewonnen bekerduel tegen SC Feignies. Voor zijn ontwikkeling is het beter om vaker te spelen. Daarom zal Raiola de komend maanden met meerdere clubs gaan praten om te kijken wat het perspectief voor Simons is. Glasgow heeft goede papieren, aangezien Van Bronckhorst gecharmeerd is van zijn landgenoot.

Nog een middenvelder?

Rangers zou naast de Nederlander ook interesse hebben in Pablo Torre. De middenvelder speelt op het derde niveau van Spanje bij Racing Santander en doet het daar geweldig. Meerdere clubs uit de Serie A en Real Madrid houden de achttienjarige voetballer ook in de gaten. Voor 4,7 miljoen euro is hij op te pikken. De Schotse topclub hoopt hem ook in de zomer te halen, al is er het gevaar dat de voetballer dan wordt weggekaapt door een andere geïnteresseerde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen