'Eredivisie-clubs opgelet: Smaakmaker Haye verlengt contract niet'

31 december 2021, 16:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda raakt waarschijnlijk de smaakmaker van de eerste seizoenshelft kwijt in de zomer. Thom Haye heeft een aanbod voor contractverlenging naast zich neergelegd. De middenvelder zou niet blij zijn met het 'karige' voorstel dat de Bredanaars hem hebben gedaan.

Dat meldt BN De Stem. De middenvelder heeft een transferwaarde van circa zeven ton en is daarmee veruit de duurste speler in de selectie. Haye ligt vast tot medio 2023, waardoor hij komende zomer wel weg moet om nog iets aan hem over te houden. Sparta werd de afgelopen dagen al genoemd als mogelijke bestemming, maar daar had de spelmaker geen zin in. Hij gaf aan open te staan voor een contractverlenging, maar het aanbod van de club stelde hem teleur. Zijn salaris zou nauwelijks beter worden dan dat het nu al is.

Haye is dit seizoen een van de smaakmakers in de Keuken Kampioen Divisie, ondank dat de ploeg teleurstellend presteert met een negende plaats. De middenvelder gaf zijn visitekaartje ook in het bekertoernooi af, waar hij hoogstpersoonlijk FC Utrecht uit het toernooi knikkerde met 3-2. De middenvelder scoorde twee keer en gaf een assist. Het zal de middenvelder de bevestiging hebben gegeven dat hij ook op het hoogste niveau beslissend kan zijn.

Haye speelde in de Eredivisie met AZ en Willem ll, maar daar wist hij nooit onomstreden te worden. Bij NAC laat hij zich wil van zijn beste kant zien, al is dat een niveautje lager. Na de bekerstunt tegen Utrecht gaf de middenvelder aan dat hij is veranderd de afgelopen jaren. Dat heeft alles met zijn Italiaanse avontuur bij Lecce te maken, waar hij in het seizoen 2018/2019 onder contract stond. "Ik vind dat ik daar niet genoeg gespeeld heb, maar ik heb er wel veel van opgestoken. Ik weet dat het niet alleen draait om lekker voetballen. Dat ontbrak er eerder wel een beetje aan bij mij."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen