Van Dijk en Klopp eensgezind: "Wow, wat een wedstrijd"

29 december 2021, 09:22

Virgil van Dijk en Jürgen Kloppen zijn eensgezind na de 1-0 nederlaag tegen Leicester City: het puntverlies kwam niet door het goede spel van de tegenstander, maar vooral door een matig optreden van Liverpool. Daardoor is het gat met koploper Manchester City opgelopen tot zes punten. desondanks wil de verdediger de hoop op de titel nog niet opgeven.

"Zij verdienden de overwinning, maar dat mogen wij onszelf kwalijk nemen. Voorin waren we slecht, mede omdat zij makkelijk konden verdedigen bij onze voorzetten. Dit was gewoon geen goede prestatie", stelt de Nederlander voor de microfoon van de BBC. Ademola Lookman werd de grote man bij de thuisploeg door de enig treffer van de wedstrijd te maken. Het zorgde voor teleurstelling bij Van Dijk, die zijn honderdvijftigste wedstrijd speelde voor Liverpool. "Natuurlijk wil je geen tegendoelpunten incasseren, maar we gaven hem te veel ruimte."

Door de nederlaag is het gat met Manchester City inmiddels opgelopen tot zes punten. "We zitten nog maar in december, het seizoen is nog lang", aldus de verdediger, die de hoop dus nog niet opgeeft. "Alles kan nog gebeuren. Ze kunnen een blessuregolf krijgen of een corona-uitbraak. Het heeft geen zin om naar City en Chelsea te kijken. Wij moeten vooral naar onszelf kijken. Het was niet goed genoeg. Dat moeten we verbeteren."

Klopp ziet spelers tegenvallen

Trainer Klopp was duidelijk ook niet blij. Hij zag te veel spelers hun gebruikelijke niveau niet halen. "Als wij gespeeld hadden zoals we kunnen spelen, hadden we gewonnen. Nu waren te veel spelers niet op hun best", aldus de oefenmeester, die zijn ploeg voor het eerst in 29 wedstrijden niet zag scoren. "Deze spelers geven me vaak de kans om na een wedstrijd te zeggen: 'wow, wat een wedstrijd'. Dat was nu ook zo, maar dan in negatieve zin. Het zag er niet goed uit, wij waren onszelf niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen