Waarom donderdag veel duidelijk wordt voor Van de Beek

29 december 2021, 14:50

Donny van de Beek weet donderdag een stuk meer over de kans op speeltijd de rest van het seizoen. Dat heeft alles te maken met afwezigen binnen de selectie van Manchester United, waardoor de kans op speeltijd een stuk groter lijkt voor de Nederlandse middenvelder.

Onder Ole Gunnar Solskjær kwam Van de Beek nauwelijks in de plannen voor en ook onder diens opvolger Ralf Rangnick heeft hij zich nog niet vast in de basis kunnen knokken. Donderdagavond neemt Manchester United het op tegen Burnley, zonder Paul Pogba en Bruno Fernandes. De Fransman is geblesseerd aan zijn dijbeen, terwijl de Portugal geschorst is. Hij pakte tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Newcastle United zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij nu een keer vanaf de tribune moet toekijken hij zijn ploeggenoten het er vanaf brengen.

Van de Beek begon dit seizoen nog geen enkele keer in de basis in de Premier League, maar die kans lijkt nu een stuk groter. Het is alleen de vraag of Rangnick voor de Nederlanders kiest in zijn 4-2-2-2-formatie, aangezien hij ook de keuze heeft over Jesse Lingard, Mason Greenwoord of Jadon Sancho, die afgelopen zomer voor meer dan honderd miljoen de overstap maakte van Borussia Dortmund naar Manchester.

Wat er ook gaat gebeuren, Van de Beek weet donderdag een stuk beter hoe groot de kans op speelminuten is in de tweede helft van het seizoen. Moet hij weer plaatsnemen op de bank, dan lijkt een tijdelijk vertrek de beste oplossing voor zowel de middenvelder als de club. Onder Rangnick begon de Nederlander in de basis tijdens het Champions League-duel met Young Boys als enige controleur, maar dat was een ongelukkige wedstrijd voor hem. Mogelijk kan hij zich donderdag wel van zijn beste kant laten zien in een aanvallende rol.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen