Chelsea krijgt deksel op neus en verspeelt punten

30 december 2021, 00:03

Chelsea heeft woensdagavond twee dure punten laten liggen in de strijd om de titel in de Premier League. De Londenaren leken lange tijd op weg naar een minimale overwinning op Brighton & Hove Albion, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Joël Veltman en Hakim Ziyech hadden waarschijnlijk gehoopt om tegen elkaar af te trappen, maar dat zat er niet in voor de ex-Ajacieden. Veltman mocht wel in de basis beginnen bij Brighton, terwijl Ziyech andermaal op de bank zat aan de kant van Chelsea. In de eerste helft kreeg de gastheer eerste een flinke tik te verwerken. In de persoon van Reece James haakte er andermaal een verdediger geblesseerd af.

Nadat James het veld had verlaten, maakte Veltman kennis met Romelu Lukaku. De spits worstelde zich los van Neal Maupay, die daarbij in het gezicht werd geraakt. De scheidsrechter en VAR zagen daar echter geen overtreding in een ook Veltman kon een treffer van de Belg niet meer voorkomen. Dat was ook meteen de ruststand in Londen, waar de gastheer het deksel in de tweede helft hard op de neus kreeg.

Diep in de tweede helft leek Mason Mount nog voor de 2-0 te zorgen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege een overtreding. Chelsea leek vervolgens de 1-0 overwinning over de streep te trekken. In extremis ging dat alsnog mis voor de Londenaren. Invaller Danny Wellbeck hielp de bezoekers uit Brighton aan een puntje door de bal in blessuretijd achter Chelsea-doelman Edouard Mendy te werken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen