'Spits van Ajax moet doelpuntendroogte PEC Zwolle oplossen'

30 december 2021, 08:32

PEC Zwolle staat met zes punten stijf onderaan in de Eredivisie. Het grote probleem is dat het nauwelijks scorend vermogen in de ploeg heeft en daarvoor klopt het nu aan bij Ajax. Volgens De Telegraaf is de kans namelijk groot dat Max de Waal de nieuwe spits van PEC Zwolle gaat worden. Hij zal voor zes maanden gehuurd worden van de Amsterdammers.

De negentienjarige De Waal speelt zijn wedstrijden bij Jong Ajax en is daar clubtopscorer. In twintig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie maakte hij negen doelpunten. Of Ajax wil meewerken aan een tussentijds vertrek, hangt grotendeels van de speler zelf af. Het contract van De Waal loopt namelijk tot de zomer van 2023, waardoor Ajax eerst graag zou zien dat hij zijn contract verlengt.

De Waal is geboren in Hoorn en speelt al sinds 2013 in de jeugd van Ajax. Daarvoor kwam hij uit voor de amateurclubs SV Always Forward en HVV Hollandia. Daarnaast vertegenwoordigde hij Nederland in diverse jeugdcategorieën als international. De Waal is een centrumspits, maar wordt ook af en toe gebruikt als meest aanvallende middenvelder.

Lees ook: KKD-revelatie: "Ik zou naar AZ

PEC scoorde dit seizoen in achttien wedstrijden slechts negen keer. Met Slobodan Tedic, Daishawn Redan en Luka Adzic heeft het verschillende spitsen in de selectie, maar zij wisten het net nauwelijks te vinden dit seizoen. Vandaar dat PEC op zoek is naar een extra spits en daarbij hoopt het op medewerking van Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen