Onana geeft heftig interview: "Ik word gezien als drugsverslaafde"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 december 2021 – Ongeveer een jaar geleden stortte de wereld van Ajax-doelman André Onana volledig in. De doelman werd betrapt op het gebruik van niet toegestane middelen en kreeg een dopingschorsing van een jaar aan zijn broek. In een open interview met The Guardian, vertelt de Kameroener hoe deze situatie zijn loopbaan bijna kapot heeft gemaakt en hoe hij er als mens onder lijdt.

Onana geeft heftig interview: "Ik word gezien als drugsverslaafde"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het is ongelooflijk: 40 mg kan een carrière vernietigen", begint Onana. "Competitie, Champions League, beker, Super Cup, interlands voor Kameroen… Een carrière ontspoord. Maar het is vooral ook de manier waarop je nu wordt gezien. Er is altijd het 'doping etiket' en je wordt gezien als drugsverslaafde. Hoe kan ik dat mijn ouders uitleggen terwijl ik nog nooit heb gerookt of gedronken."

"Maar hoe kom je hier vanaf? Niet. Er zullen altijd mensen zijn die denken dat ik schuldig ben." Zo wordt hij daar in het dagelijks leven nog wekelijks mee geconfronteerd. "Laatst hield de politie me aan in België. Als ik mijn identiteitskaart laat zien, herkent een van hen mij. 'Meneer Onana, stap uit de auto.' Ze controleren de hele auto. Helemaal. Ik hoor iemand zeggen: 'Deze man gebruikt heel veel drugs.'"

Lees ook: Van der Sar over Onana-situatie en Pasveer-surprise

"Dat deed pijn. Ik lach nu, maar de enige reden waarom ik niet in een gevecht belandde, is dat het politieagenten waren. Zo niet, dan stap ik uit en..." Daarnaast baalt hij ook van het feit dat de UEFA zo streng voor hem is geweest. "Het is een menselijke fout, dat gebeurt bij de UEFA zelf ook hebben we pas gezien (foutieve loting, red.). Zelfs de grootste partijen maken fouten."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd