Barça kan Torres niet inschrijven door salarisproblemen

30 december 2021 – Wie dacht dat FC Barcelona uit de problemen was met de nieuwe lening, heeft het mis. De club kan de nieuwe topaankoop Ferrán Torres namelijk nog niet inschrijven, doordat het kampt met problemen in de salarishuishouding. Eerder dit seizoen gebeurde exact hetzelfde met Memphis Depay, die ook lange tijd niet ingeschreven kon worden.

Barça kan Torres niet inschrijven door salarisproblemen

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Destijds werd de Nederlander geholpen door de salaris inleverende Gerard Pique. Torres werd deze week voor meer dan vijftig miljoen euro overgenomen van Manchester City, maar zit alsnog in de wachtkamer. Barcelona moet namelijk eerst een manier vinden om de salariskosten te drukken, voordat Torres daadwerkelijk in actie kan komen voor zijn nieuwe club.

De ene mogelijkheid is door wederom spelers te vragen om salaris in te leveren, zoals eerder onder meer Pique Jordi Alba en Sergio Busquets al deden, maar het meest waarschijnlijk is dat Barcelona deze winter spelers van de hand gaat doen. Nadat bekend werd dat Dembélé zijn contract niet gaat verlengen, staat hij op de nominatie op komende winter al te vertrekken, waardoor er ruimte komt in de salarishuishouding.

Naast Torres is ook Dani Alves nog niet ingeschreven voor de competitie, om dezelfde reden. Buiten Dembélé hoopt Barcelona ook grootverdieners Philippe Coutinho en Samuel Umtiti te slijten, waardoor het zelfs nog meer kan doen op de transfermarkt. Daarbij is wel enige snelheid geboden, want Barcelona speelt 2 januari alweer tegen Mallorca.

LaLiga

gerelateerd