Opmerkelijk: Chelsea-coach Tuchel geeft de titelstrijd nu al op

30 december 2021 – Chelsea bekleedt momenteel de tweede plek in de Premier League. Het staat slechts acht punten achter op Manchester City, maar Chelsea-coach Thomas Tuchel heeft de hoop op het kampioenschap al laten varen. Dat gaf hij na afloop aan op de persconferentie na het gelijke spel tegen Brighton and Hove Albion (1-1) van woensdagavond.

Opmerkelijk: Chelsea-coach Tuchel geeft de titelstrijd nu al op

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De club uit Londen kampt momenteel met veel afwezigen en dat baart Tuchel dan ook grote zorgen. "Hoe kunnen we nu nog meedoen om de titel? We hebben zeven spelers met corona en vijf of zes spelers die er nog maanden uit liggen. Hoe kunnen we daarmee ooit strijden om de titel. Ik zou dom zijn om te denken dat we dit seizoen de titel nog kunnen winnen."

"De teams die wel nog over de volledige selecties kunnen beschikken, komen deze periode wel door. Wij kunnen simpelweg niet door corona en de blessures heen spelen." Chelsea staat weliswaar op de tweede plek in de Premier League, maar het draait de laatste weken zeer wisselvallig. Zo won het in alle competities slechts vier van de laatste tien wedstrijden.

Lees ook: Tuchel haalt uit naar Premier League: "Tien dagen op bed gelegen"

Toch had Tuchel ook nog een positieve noot. De Duitser was namelijk erg blij met de terugkeer van zijn spits Romelu Lukaku. "Hij is twee maanden uit de roulatie geweest en toen hij weer fit was, kreeg hij corona. Ik weet dus niet hoe lang hij dit gaat volhouden, maar ik ben aangenaam verrast door wat hij nu laat zien." Lukaku was in de laatste twee wedstrijden namens Chelsea trefzeker.

Premier League

gerelateerd