'Barcelona heeft deze zomer één groot doel: Matthijs de Ligt'

30 december 2021, 11:43

Door de lening die FC Barcelona onlangs afsloot, heeft het financieel weer wat ruimte. Nadat het deze transferperiode al ruim vijftig miljoen euro neerlegde voor buitenspeler Ferrán Torres, is het alweer bezig met de volgende grote aankoop. Komende zomer heeft het namelijk één groot doel en dat is Matthijs de Ligt losweken bij Juventus.

Dat schrijft La Gazzetta dello Sport. Eerder werd gemeld dat De Ligt zelfs een speciale clausule in zijn contract zou hebben, die het mogelijk maakte om eenvoudiger naar Barcelona over te stappen. Dat wordt echter ontkend door zijn zaakwaarnemer. In 2019 betaalde Juventus nog 85 miljoen euro voor De Ligt, waardoor Barcelona diep in de buidel zal moeten tasten.

Mino Railola, de zaakwaarnemer van De Ligt, gaf eerder aan dat de verdediger klaar is bij Juventus en graag de volgende stap in zijn carrière wil zetten. Dat nieuws is ook aangekomen bij Barcelona, waardoor het komende zomer direct wil toeslaan. Barcelona kampt momenteel door de lage inkomsten uit dit coronajaar nog met problemen in de salarishuishouding, maar het verwacht dat in de zomer opgelost te hebben.

Na een moeizaam begin heeft De Ligt inmiddels een basisplaats veroverd in Turijn en de laatste weken laat hij zien in uitstekende vorm te verkeren. De Nederlander staat inmiddels op bijna honderd wedstrijden in het shirt van Juventus. Dat aantal haalde hij eerder al voor Ajax. De Ligt ligt nog tot de zomer van 2024 vast.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen