Bizar stadiondossier Valencia: bouw na ruim tien jaar hervat

30 december 2021, 13:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In Nederland begint het stadiondossier van Feyenoord steeds gecompliceerder te worden, maar de situatie in Spanje slaat echt alles. Het nieuwe stadion van Valencia zou er namelijk al heel lang geleden komen, maar door financiële problemen is de bouw destijds stilgelegd. Nu hebben de fans eindelijk goed nieuws ontvangen, maar zij kregen direct ook een domper te verwerken.

Ruim dertien jaar geleden was er een akkoord over het nieuwe stadion van voetbalclub Valencia. De bouw van Nou Mestalla was direct begonnen, maar heel snel ging het niet. Na drie jaar stond het betonnen skelet van het stadion pas, maar de club kon de verdere financiering niet meer opbrengen. Daarom is de bouw stilgelegd, zodat Valencia het financieel op orde kon krijgen.

Tien jaar later lijkt de bouw eindelijk hervat te kunnen worden, gezien Valencia een lening af heeft kunnen sluiten. Goed nieuws voor de fans, zou je zeggen, maar niets is minder waar. Doordat de bouw te veel geld kost, heeft het daar flink op moeten bezuinigen. Het gevolg is dat het stadion een stuk kleiner wordt en slechts 43.000 toeschouwers kan ontvangen.

Lees ook: 'FC Barcelona wil competitiegenoot beroven van aanvoerder'

In het oorspronkelijke plan zouden dat er 75.000 zijn. In het huidige stadion kunnen 49.000 toeschouwers, waardoor de club erop achteruit gaat. Daarnaast wordt het stadion van minder dure materialen gebouwd, waardoor het originele ontwerp niet kan worden nagestreefd. Naar eigen zeggen zal het er iets minder 'glamorous' uitzien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen