Zwayer van Dortmund-wedstrijden gehaald na aanval Bellingham

30 december 2021 – Het akkefietje tussen Jude Bellingham en scheidsrechter Felix Zwayer heeft nog een staartje gekregen. De man die begin deze maand werd beschuldigd door Bellingham, mag voorlopig geen wedstrijden van Borussia Dortmund meer fluiten. Dat heeft de scheidsrechtersbaas Lutz Michael Fröhlich aangegeven tegenover het Duitse medium Kicker.

Zwayer van Dortmund-wedstrijden gehaald na aanval Bellingham

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Volgens Fröhlich is het verstandiger dat hij voorlopig geen wedstrijden van Dortmund meer fluit. Na afloop van het met 2-3 verloren duel van Dortmund met koploper Bayern München, maakte Bellingham zich kwaad over het optreden van scheidsrechter Zwayer. De Duitser had Bayern München namelijk wel een penalty gegeven en liet een penaltymoment in het voordeel van Dortmund lopen.

Na afloop gaf Bellingham de scheidsrechter ervan langs. "Maar wat wil je ook met een scheidrechter die eerder veroordeeld is voor matchfixing." In het verleden (2005) heeft Zwayer als grensrechter ooit geld aangenomen, waarvoor hij destijds gestraft is. De beschuldigingen van Bellingham kwamen hem op een boete van 40.000 euro te staan, maar hebben dus ook gevolgen voor Zwayer.

Lees ook: Matchfixing-scheids woest op Bellingham: "Respectloos"

Zwayer en Dortmund kregen na afloop ook nog eens onenigheid. De scheidsrechter wilde namelijk graag in gesprek met Bellingham, maar Dortmund had dat verzoek afgewezen. Dat kwam vervolgens in de media terecht, waar de club zich flink aan stoorde.

Reacties

Bundesliga

gerelateerd