Clublegende Insigne gaat in Canada ruim 60 miljoen verdienen

30 december 2021, 16:56

De dagen van clubicoon Lorenzo Insigne bij Napoli zijn geteld. De Italiaan beschikt over een aflopend contract in Italië en schijnt volgens Canadese media al akkoord te zijn met Toronto FC, dat uitkomt in de Major League Soccer. Insigne moest kiezen tussen verlengen bij zijn grote liefde, die de laatste jaren ook wat bekoeld lijkt, of het grote geld.

Napoli bood het kind van de club 3,5 miljoen euro per jaar, maar dat was niet genoeg om hem binnenboord te houden. De voorzitter sprak deze zomer al uit klaar te zijn met Insigne en nu heeft de Italiaan een niet te weigeren bod ontvangen. Bij Toronto gaat hij namelijk volgens Fabrizio Romano elf miljoen euro per jaar verdienen en hij tekent een contract van vijfeneenhalf jaar.

Dat houdt in dat hij maar liefst 60 miljoen euro gaat verdienen in Canada, nog exclusief bonussen. Zijn oude zaakwaarnemer Antonio Ottaiano vertelt bij Radio Marte deze keuze wel te begrijpen. "Het is geen keuze die goed is voor zijn carrière, maar meer voor zijn eigen leven. Hij houdt van de club, maar heeft wel altijd een moeizame relatie gehad met de fans. Hij was altijd als eerst de zondebok als het minder ging."

Insigne staat al twaalf jaar onder contract in Napels en speelde meer dan vierhonderd wedstrijden voor Napoli. Daarin was hij meer dan honderd keer trefzeker. Dit seizoen was hij in vijftien wedstrijden ook goed voor vier goals en vijf assists. Daarnaast is hij 54-voudig Italiaans international en speelde hij op huurbasis voor Cavese, Foggia en Pescara.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen