Lodeweges verrast met terugkeer naar amateurs

30 december 2021, 17:47   Bijgewerkt: 30 december 2021, 19:05

Dwight Lodeweges keert het profvoetbal voorlopig de rug toe. De 64-jarige oefenmeester gaat volgend seizoen aan de slag in het amateurvoetbal, waar hij trainer van VVOG uit Harderwijk wordt.

De club uit de Derde Divisie Zaterdag heeft het nieuws donderdagmiddag wereldkundig gemaakt. VVOG en Lodeweges zijn een overeenkomst voor één seizoen met een optie van een extra jaar overeen gekomen. Met de ervaren trainer aan het roer hoopt de club uit Harderwijk de top van het amateurvoetbal te bestormen.

VVOG is de club waar Lodeweges zijn loopbaan als hoofdtrainer begon. In het seizoen 2012/13 keerde hij kort terug in Harderwijk, om een jaar later weer in het profvoetbal te werken. Lodeweges was in het Nederlandse betaald voetbal als trainer werkzaam bij Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, FC Groningen, sc Heerenveen, PSV, NEC en SC Cambuur.

Ook werkte Lodeweges tussen 2018 en 2021 voor de KNVB, als assistent-bondscoach. Eerst was hij de rechterhand van Ronald Koeman, vervolgens van Frank de Boer. Nadat De Boer na het mislukte EK vertrok, werd het contract van Lodeweges niet verlengd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen