Ajax-opponent Benfica krijgt volgende tik te verwerken

30 december 2021, 23:57

Benfica gaat met een kater het nieuwe jaar in. De club uit Lissabon kreeg donderdagavond de derde tik in een week tijd te verwerken.

Benfica werd een week geleden door aartsrivaal FC Porto uitgeschakeld in de beker. Een aantal dagen later leverde Jorge Jesus zijn contract in. Niet alleen vanwege de teleurstellende resultaten, maar ook omdat zijn relatie met de spelersgroep niet je van het was. Zonder Jesus nam Benfica het vanavond opnieuw op tegen Porto. En weer moest de opponent van Ajax in de Champions League een dreun incasseren.

In het hol van de leeuw ging Benfica namelijk met 3-1 onderuit. Halverwege de wedstrijd keken de bezoekers al tegen een 2-0 achterstand aan. Roman Yaremchuk deed meteen na rust wat terug, maar de hoop op een comeback werd de grond ingeboord door André Almeida, die kort na de aansluitingstreffer zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. Toen Mehdi Taremi er vervolgens 3-1 van maakte, was de wedstrijd gespeeld.

Benfica is door de nederlaag verder achterop geraakt in de strijd om de Portugese titel. De achterstand op koplopers Porto en Sporting Portugal is nu negen punten. In februari en maart zal Benfica met Ajax strijden om een plek in de kwartfinale van de Champions League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen