Ten Hag wil vervangers voor Tadic en Blind bij Ajax

31 december 2021, 07:33

Ajax-trainer Erik ten Hag wil op termijn vervangers voor Daley Blind en Dusan Tadic. De oefenmeester van de Amsterdammers ziet de komst van de twee routiniers in 2018 als cruciaal in het huidige succes van de regerend landskampioen van Nederland. "Het is aan de beleidsmakers om het verval door hun uiteindelijke vertrek voor te zijn. Er moeten vervangers komen, die hun rol kunnen overnemen."

Dat vertelt de coach van Ajax tegenover De Telegraaf. "Dusan Tadic en Daley Blind hebben in 2018 met hun komst dé impuls gegeven om met Ajax de benodigde stap te maken", antwoordt hij op de vraag wat een potentieel gevaar is voor Ajax. In zijn ogen waren de twee routiniers de afgelopen seizoenen heel belangrijk in het succes.

Toch is dat niet het enige gevaar. "De levensduur van ons elftal is de afgelopen jaren telkens kort geweest. Ik begreep en begrijp de transfers, maar zulke aderlatingen kun je bijna niet opvangen als je een rol van betekenis wilt blijven spelen in de Champions League. Daarvoor heb je zulke giganten nodig en die zijn door Ajax niet te kopen."

Lees ook: Kraay jr.: "Ten Hag is zich bewust van zijn status als toptrainer"

Steun van Overmars

Verder werd Ten Hag ook gevraagd naar zijn relatie met directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Ik hoef niet achterom te kijken, want ik weet dat hij daar staat. Hij geeft rugdekking, haalt de ruis om mij heen weg, intern en extern, zodat ik me volledig kan richten op het elftal en de ontwikkeling daarvan", looft de trainer zijn directe collega. "Ruis van bijvoorbeeld zaakwaarnemers. Marc bewaart altijd de rust, maar zal me één op één niet sparen. Dan is hij eerlijk en hard tegelijk. Als hij iets niet goed vindt, krijg ik dat te horen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen