'FC Barcelona: géén driehoeksruil Memphis, streep door De Ligt'

31 december 2021, 07:59

Memphis Depay en Ousmane Dembélé maken geen onderdeel uit van de strategie van FC Barcelona om Álvara Morata naar Camp Nou te krijgen. De voetballers werden gelinkt in een driehoeksruil met Atlético Madrid, waar ook Antoine Griezmann bij betrokken zou zijn en Morata uiteindelijk zou worden gehaald. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano kloppen die echter berichten niet.

Dat schrijft hij vrijdagochtend op zijn Twitteraccount na berichtgeving in de Spaanse media. Er werd groots uitgepakt met het gerucht, waarbij FC Barcelona uiteindelijk zou willen proberen om Morata binnen te halen als nieuwe aanvalsleider. Hij zou passen in het plaatje van de Spaanse voorhoede, met op de flanken winteraanwinst Ferran Torres en megatalent Ansu Fati. Maar dat gerucht blijkt vooralsnog voorbarig.

'Memphis en Dembélé zijn op dit moment geen onderdeel van de onderhandelingen tussen Juventus en FC Barcelona over de Morata-deal', verzekert de doorgaans uitstekend ingevoerde journalist. Memphis is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen bij de zeer tegenvallende La Liga-club, maar diens contract loopt in de zomer van 2023 ook alweer af. Om de selectie te renoveren zou de Nederlander bij de clubleiding worden gezien als mogelijk handelswaar. Ousmane Dembélé is zelfs al na dit seizoen transfervrij. 

Lees ook'Raiola zette speciale FC Barcelona-clausule in contract De Ligt'

De Ligt niet naar FC Barcelona

Daarnaast rekent Romano in dezelfde tweet af met de geruchten rondom Matthijs de Ligt. De centrale verdediger werd voorzichtig gelinkt aan de Catalaanse grootmacht – en nog tal van andere club. Voor een gang naar FC Barcelona zou zelfs een speciale clausule in zijn contract staan om tussentijds te mogen vertrek. Maar een gang naar Camp Nou zit er deze winter zeker niet in voor de oud-Ajacied. 'Hij blijft bij Juventus', aldus Romano.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen