Van de Beek vertrekt bij Manchester United, 'Bayern geïnteresseerd'

31 december 2021, 09:53

Er lijkt geen twijfel meer over mogelijk: Donny van de Beek (24) vertrekt in de komende transferwindow bij Manchester United – al dan niet op tijdelijke basis. De Nederlander kwam in de afgelopen vier duels onder Ralf Rangnick helemaal niet aan voetballen toe, ondanks dat de manager hem dat wel had beloofd. Wat zijn de opties voor de middenvelder?

De nieuwe reserverol van Van de Beek heeft de geruchten in elk geval doen aanwakkeren, want de Nederlander staat volgens het Spaanse medium Fichajes ('Transfermarkt') op het lijstje van Bayern München. Julian Nagelsmann zou hem zien als een ideale (breedte)versterking voor de selectie van Der Rekordmeister. Bij de koploper van de Bundesliga wordt hij gezien als opvolger van Corentin Tolisso, die een aflopende verbintenis heeft in de komende zomer.

Op social media laten veel Manchester United-fans zich ook uit over de situatie van Van de Beek. Een deel vindt dat de Nederlander niet netjes behandeld wordt en hij zo weinig kansen niet heeft verdiend. Anderzijds is het volgens de achterban ook veelzeggend dat hij onder geen enkele manager écht een kans gekregen heeft. Dat concurrent Scott McTominay een geweldige indruk maakte tegen Burnley, helpt ook niet bepaald mee. 

Lees ookWaarom donderdag veel duidelijk wordt voor Van de Beek

Dat manager Rangnick na het duel ook nog eens heel tevreden was met het optreden van zijn elftal, maakte het des te pijnlijker voor Van de Beek. "Dit was de beste helft onder mijn leiding sinds ik hier ben", zei Rangnick over de razendsnelle 3-0 voorsprong, die na ruim een half uur was behaald. De Duitser wisselde op voorhand veel, maar had geen ruimte in zijn elftal voor Van de Beek. "Ik wilde graag frisse spelers in het veld hebben en dat heeft effect gesorteerd. De juiste spelers stonden op de juiste posities", had hij maar weinig hoopvolle woorden over voor de oud-Ajacied.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen