FC Volendam geeft gevallen toptalent de kans: "Verder als mens"

31 december 2021, 13:18

Bilal Ould-Chikh (24, op acrhiefbeeld) heeft een nieuwe club gevonden: het voormalig toptalent heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis bij FC Volendam. De koploper van de Eerste Divisie had zijn broer Walid Ould-Chikh al binnen de A-selectie en heeft de oud-speler van onder meer Benfica ook vastgelegd. Hij tekent een contract tot 2023 met de optie voor nog een seizoen.

Dat heeft FC Volendam op oudjaarsdag laten weten op de clubsite. Ould-Chikh trainde al enkele weken mee bij Het Andere Oranje en kan na de jaarwisseling dus ook wedstrijden gaan spelen. "Ik ben blij met het vertrouwen dat de club en de trainer in me hebben. Ik ben blij nu te mogen tekenen en hopelijk kan ik een steentje bijdragen in het proces, want ik wil heel graag terug naar de Eredivisie met Volendam", aldus de buitenspeler.

In het verleden speelde Ould-Chikh onder meer voor FC Twente, waar hij te boek stond als groot talent. De overstap naar Benfica kwam echter te vroeg en vervolgens kon de oud-jeugdinternational ook bij FC Utrecht, Denizlispor en ADO Den Haag niet echt doorbreken in het profvoetbal. Desondanks krijgt hij het vertrouwen van technisch directeur Jasper van Leeuwen.

"We hebben Bilal de kans gegeven bij Volendam weer fit te worden en het plezier te hervinden. Vanuit deze periode was onze indruk al snel dat hij in een volgende fase van volwassenheid is terecht gekomen, als voetballer én als mens", legt hij uit over Ould-Chikh, die in het verleden nog weleens voor onrust zorgde bij clubs. "Wij kennen Bilal al veel langer, in onze Ajax periode bijvoorbeeld was hij nog een serieus target. Dat zegt ook iets over zijn talent, dat is altijd bovengemiddeld geweest, en over zijn relatief zeldzame profiel als buitenspeler met een sterke passeeractie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen