Club Brugge-coach Clement naar Ligue 1, opvolger 'niet uit België'

31 december 2021, 13:44

Club Brugge moet vermoedelijk op zoek naar een nieuwe coach. Trainer Philippe Clement (47) voert momenteel gesprekken met AS Monaco, dat na het ontslag van Niko Kovac is uitgekomen bij de Belg. De kans is levensgroot dat hij de selectie met onder meer Noa Lang, Ruud Vormer en Bas Dost achter zich laat en in de Ligue 1 gaat werken.

Dat schrijft onder meer Het Nieuwsblad althans, nadat eerder L'Équipe kwam met het nieuws dat de Club Brugge-trainer hoofdkandidaat was. Volgens het Belgische medium is er reeds gesproken tussen coach en club, met toestemming van Club Brugge. 'In principe ligt de weg voor een overgang van Clement, momenteel op skivakantie, helemaal open. Als Clement daadwerkelijk tot een akkoord komt met Monaco, dan zal blauw-zwart de beslissing van haar hoofdtrainer respecteren', schrijft Het Nieuwsblad.

Dat heeft alles te maken met het feit dat er na dit seizoen vermoedelijk sowieso afscheid genomen zou worden van Clement, die een aflopend contract heeft en een beduidend mindere periode doormaakt. Na het kampioenschap vorig seizoen, werd er niet overwinterd in Europa en ook de resultaten in België zijn minder dan vorig seizoen. De ochtendkrant spreekt dan ook van een 'win-winsituatie', voor de club die heel ambitieus het 'Ajax van België' wilde worden.

Lees ookDit waren de beste Nederlanders in het buitenland in 2021

De topkandidaten van nieuwe coaches voor Club Brugge zijn momenteel niet werkzaam in België en tot er een opvolger gevonden is, zullen Rik De Mil en huidig assistent Carl Hoefkens de honneurs waarnemen. Oostende-coach Alexander Blessin wordt het ondanks eerdere berichten dus niet. Mochten AS Monaco en Clement niet tot een akkoord komen, daarover wordt vandaag gesproken, is het de vraag of beide partijen nog met elkaar zouden verder kunnen. In dat scenario zou een vervroegd einde bij Club Brugge ook reëel zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen