Rangnick verwacht rustige transferperiode, ondanks geruchten

1 januari 2021, 13:00

Ralf Rangnick weet niet of Manchester United deze winter de markt op gaat om nieuwe spelers te halen. Volgens de oefenmeester is de selectie in principe breed genoeg om het seizoen met de huidige spelers af te maken, al worden een aantal voetballers wel gelinkt aan andere clubs.

Anthony Martial heeft laten weten dat hij openstaat voor een transfer door gebrek aan speeltijd, maar de club wees een verhuurbod van Sevilla af. Paul Pogba wordt ook steeds vaker aan andere clubs gelinkt, aangezien hij komende zomer transfervrij de deur uit kan lopen met een aflopend contract en ook voor Donny van de Beek is het misschien beter om tijdelijk een nieuw onderkomen te vinden door zijn gebrek aan speeltijd.

Volgens Rangnick is het 'te vroeg' om over versterkingen te praten. "De huidige ploeg is groot genoeg en er is veel concurrentie. Het heeft dan ook geen zin om aan mogelijke nieuwkomers te denken. Ik wil mij volledig focussen op de huidige ploeg. Daar moet ik de beste opstelling voor vinden per wedstrijd", aldus de trainer, die een contract heeft getekend tot het einde van het seizoen en daardoor ook niet te ver vooruit kan kijken.

De trainer staat met United zesde in de Premier League. Hij laat de ploeg inmiddels spelen in een 4-2-2-2-systeem, dat Roger Schmidt vorig seizoen bij PSV hanteerde. "Door met twee spitsen, twee vleugelaanvallers en twee controleurs te spelen, kan iedereen voetballen op de positie die hem het beste ligt", vertelt Rangnick aan Sky Sports. "Maar dit systeem staat niet vast. Wat ik belangrijk vindt, is dat spelers op hun favoriete positie kunnen spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen