Letsch staat nog achter Tannane-besluit en denkt niet aan vertrek

1 januari 2022 – Vitesse beleefde een topjaar met Thomas Letsch. De trainer haalde Europees voetbal, overwinterde in de Conference League en doet het ook in de competitie weer uitstekend. Waar vorig seizoen veel om Oussama Tannane draaide bij Vitesse, werd de aanvaller deze voetbaljaargang uit de selectie gezet. De Duitse oefenmeester staat nog altijd achter die keuze.

Letsch staat nog achter Tannane-besluit en denkt niet aan vertrek

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Dat is allemaal onfortuinlijk. Maar een trainer moet ook harde beslissingen nemen. Ik miste de juiste drijfveer bij Tannane. In alles staat de groep centraal. Voetbal is een teamsport. Tannane bevorderde dat proces niet. Hij wilde in de zomer weg, maar de transfer kwam niet. Hij was teleurgesteld. Hij kon vervolgens niet goed omgaan met zijn nieuwe rol, waarbij hij niet altijd speelde. Dat hangt dan als een deken over de groep. En op een gegeven moment is er dan geen uitweg meer", legt Letsch uit in gesprek met De Gelderlander.

Ook zonder de Marokkaanse aanvaller liet Vitesse zien over genoeg scorend vermogen te beschikken. Het leverde in Nederland succes op, maar ook Europees staan de Arnhemmers er goed op. "Dit jaar hebben we in Europa heel erg mooie wedstrijden gespeeld", vertelt de oefenmeester trots. "We hebben gewonnen van Anderlecht en Tottenham Hotspur. We hebben gelijkgespeeld bij Stade Rennais. Dat zijn internationaal aansprekende resultaten. Maar ik kijk ook vooruit. Er liggen kansen tegen Rapid Wien, in de volgende ronde. Succes smaakt naar meer. Dat is absoluut een drijfveer."

Wat de toekomst voor hem persoonlijk brengt, weet de trainer nog niet. Op dit moment is hij daar ook niet mee bezig. "Uiteindelijk ga ik een keer elders aan de slag. Met succes volgt vanzelf belangstelling. Clubs kijken nu naar alles en iedereen bij Vitesse. Naar spelers, maar ook naar de trainer. Zo zit de markt in elkaar. Maar ik ben nu op mijn plaats bij Vitesse. Ik ben hier gelukkig. Vitesse is een mooie club, de eredivisie een mooie competitie."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd