Stuivenberg verliest van belangrijke Aké in knotsgekke wedstrijd

1 januari 2021, 15:31

Albert Stuivenberg heeft zaterdag verloren van Manchester City in de blessuretijd (1-2). Arsenal was in de eerste helft heer en meester in Londen, waarna de bezoekers een sterke fase hadden na rust. Het leverde een benutte strafschop op en een rode kaart bij de Londenaren, waarna de koploper in de blessuretijd de overwinning binnen sleepte.

Arsenal-trainer Mikel Arteta zat thuis met corona, waardoor zijn Nederlandse assistent-trainer de honneurs mocht waarnemen tegen de koploper. Dat deed hij met verve. Arsenal greep het initiatief in eigen huis met veel lopende spelers. De ploeg van Pep Guardiola had moeite om het te belopen en het was dan ook wachten op de openingstreffer van de thuisploeg. Bukayo Saka werd na dertig minuten de gevierde man in het Emirates Stadium door de bal beheerst tegen de touwen te werken. Linksbuiten Gabriel Martinelli kreeg in de eerste helft nog twee serieuze kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar daar slaagde hij niet in.

Na rust leek het beeld te kantelen. Manchester City kreeg een strafschop na vasthouden in het zestienmetergebied, waardoor de manschappen van Guardiola op gelijke hoogte kwamen. Riyad Mahrez benutte het buitenkansje, wat het begin was van een krankzinnige fase. Een minuut na de strafschop moest Nathan Aké een uiterste krachtsinspanning doen om een kopbal van ploeggenoot Aymeric Laporte van de lijn te halen, waardoor hij een nieuwe tegentreffer voorkwam. Terwijl de herhaling nog in beeld was, konden Aké en zijn ploeggenoten juichen. Arsenal moest een half uur voor tijd namelijk met tien man verder, omdat Gabriel zijn tweede gele kaart kreeg.

Maar doorpakken, dat zat er na die rode kaart niet in voor City. Stuivenberg bracht een paar verse krachten bij Arsenal en zette in op de counter, wat voor veel dreiging zorgde. Daardoor kon de ploeg van Guardiola niet volledig aan aanvallen denken. Dat de uiteindelijke winnende treffer een frommelgoal was van Rodri, zei genoeg over de uitploeg, die geen moment het gebruikelijke voetbal kon laten zien in de Engelse hoofdstad. Daar zal echter niemand om malen met de drie punten op zak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen