'Arsenal komt uit bij oud-Willem II'er als vervanger Aubameyang'

1 januari 2021, 18:38   Bijgewerkt: 1 januari 2021, 19:17

Arsenal lijkt na enkele moeilijke jaren eindelijk weer eens mee te doen om de Champions League-plekken. Dat doet het wel zonder voormalig smaakmaker en grootverdiener Pierre-Emerick Aubameyang. De man uit Gabon is door trainer Mikel Arteta uit de selectie gezet om disciplinaire redenen, waardoor de club bezig is met een vervanger. Alexander Isak wordt genoemd.

Enkele weken geleden kwam Aubameyang te laat terug van een bezoekje aan zijn moeder, waardoor hij niet alleen zijn aanvoerdersband verloor, maar ook zijn plek in de selectie. De rappe spits lijkt daardoor voorlopig uitgespeeld bij Arsenal, waardoor de club actief op zoek gaat naar een nieuwe spits. Volgens The Athletic moet voormalig Willem II'er Isak dat gat op gaan vullen.

Momenteel heeft Arsenal met Alexandre Lacazette nog wel een andere spits van niveau in huis, maar het wil de posities graag dubbel bezet hebben met spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Isak presteert na zijn vertrek naar Real Sociedad uitstekend op het hoogste Spaanse niveau, waardoor er interesse is uit Londen. Vorig seizoen was hij goed voor maar liefst zeventien competitietreffers. Het alternatief zou Jonathan David van Lille zijn volgens het doorgaans betrouwbare medium.

Lees ook: Stuivenberg verliest van belangrijke Aké in knotsgekke wedstrijd

Isak vertrok in 2019 voor vijftien miljoen euro van Borussia Dortmund naar Sociedad en ligt nog vast tot en met de zomer van 2026. Naar verluidt heeft hij een ontsnappingsclausule in zijn contract staan van 75 miljoen euro. Arsenal hoopt de spits echter voor een kleiner bedrag los te kunnen weken bij Real Sociedad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen