'CL-duels mogelijk op neutraal terrein door vaccinatieproblemen'

1 januari 2022 – Terwijl de ene na de andere club te maken krijgt met corona-uitbraken, heeft ook de UEFA een lastig vraagstuk op coronagebied. Volgens The Daily Mail overweegt de UEFA zelfs om diverse wedstrijden in de volgende ronde van de Champions League op neutraal terrein te spelen. Dat heeft te maken met de strenge regels in bepaalde landen en de lage vaccinatiegraad.

'CL-duels mogelijk op neutraal terrein door vaccinatieproblemen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Zo hebben de overheden in Frankrijk en Italië onlangs besloten dat iedereen een coronapas moet hebben om het land binnen te komen. Dat zorgt ervoor dat ongevaccineerde spelers niet mee kunnen doen als ze in één van deze landen spelen. Onlangs werd bekend dat bijvoorbeeld in de Premier League slechts 77% niet volledig is gevaccineerd.

Vorig seizoen zijn meerdere wedstrijden ook al op neutraal terrein gespeeld en dat dreigt nu weer te gebeuren. Het zou daarbij dan gaan om de wedstrijden van Lille (tegen Chelsea), Paris Saint-Germain (tegen Real Madrid), Inter Milaan (tegen Liverpool) en Juventus (tegen Villarreal). In de Italiaanse competitie geldt bijvoorbeeld wel al een vaccinatieplicht.

Lees ookVoetbal steeds verder onder coronadruk: Spanje en Italië grijpen in

De UEFA heeft echter wel één groot voordeel en dat is dat de volgende ronde in de Champions League nog wel even op zich laat wachten. Pas over anderhalve maand wordt het toernooi hervat, waardoor er nog veel kan veranderen. In de tussentijd zal de UEFA nadenken over eventuele oplossingen.

Reacties

UEFA Champions League

gerelateerd