'CL-duels mogelijk op neutraal terrein door vaccinatieproblemen'

1 januari 2021, 22:56

Terwijl de ene na de andere club te maken krijgt met corona-uitbraken, heeft ook de UEFA een lastig vraagstuk op coronagebied. Volgens The Daily Mail overweegt de UEFA zelfs om diverse wedstrijden in de volgende ronde van de Champions League op neutraal terrein te spelen. Dat heeft te maken met de strenge regels in bepaalde landen en de lage vaccinatiegraad.

Zo hebben de overheden in Frankrijk en Italië onlangs besloten dat iedereen een coronapas moet hebben om het land binnen te komen. Dat zorgt ervoor dat ongevaccineerde spelers niet mee kunnen doen als ze in één van deze landen spelen. Onlangs werd bekend dat bijvoorbeeld in de Premier League slechts 77% niet volledig is gevaccineerd.

Vorig seizoen zijn meerdere wedstrijden ook al op neutraal terrein gespeeld en dat dreigt nu weer te gebeuren. Het zou daarbij dan gaan om de wedstrijden van Lille (tegen Chelsea), Paris Saint-Germain (tegen Real Madrid), Inter Milaan (tegen Liverpool) en Juventus (tegen Villarreal). In de Italiaanse competitie geldt bijvoorbeeld wel al een vaccinatieplicht.

Lees ookVoetbal steeds verder onder coronadruk: Spanje en Italië grijpen in

De UEFA heeft echter wel één groot voordeel en dat is dat de volgende ronde in de Champions League nog wel even op zich laat wachten. Pas over anderhalve maand wordt het toernooi hervat, waardoor er nog veel kan veranderen. In de tussentijd zal de UEFA nadenken over eventuele oplossingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen