Trots en frustraties bij Stuivenberg na nederlaag tijdens 'debuut'

2 januari 2021, 09:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Albert Stuivenberg is gedebuteerd op de bank van Arsenal met een nederlaag. De Nederlandse assistent verving de positief geteste Mikel Arteta, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg na een late treffer van Rodri in blessuretijd onderuit ging: 1-2. Hoewel hij genoot van zijn klus op eigen benen, waren er ook voldoende frustraties.

Arsenal kwam via Bukayo Saka op voorsprong, maar na een VAR-ingreep stond het 1-1. In absolute extremis ging Arsenal alsnog kopje onder. Vooral de VAR-ingreep bij de gelijkmaker frustreerde Stuivenberg. Hij vond dat Bernardo Silva een schwalbe maakte in aanloop naar de benutte penalty van Riyad Mahrez. "Misschien is het wel een penalty, maar ik zou graag één lijn zien", vertelde hij tegen Engelse media. "Waarom kijken ze niet naar onze penaltysituatie?", doelde hij op een overtreding in de openingsfase.

Stuivenberg baalde van de uitslag. "Maar als je zo speelt tegen de allerbeste ploeg van de wereld... Eigenlijk hadden we het verdiend om te moeten winnen, City heeft nauwelijks kansen gehad. Ik hoop dat de fans hebben kunnen genieten. Ik ben trots op ons spel, het geeft ons alleen maar motivatie om iedere week zo goed te spelen."

De Rotterdammer mag Louis van Gaal danken voor zijn fraaie trainersloopbaan. Stuivenberg was bondscoach van Jong Oranje en werd in 2014 door Van Gaal meegenomen naar Manchester United. Daar was hij twee jaar lang assistent. In 2017 stond hij even op eigen benen bij KRC Genk, maar na een ontslag ging hij aan de slag als assistent bij Wales. Sinds 2019 is hij de rechterhand bij Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen