Namen besmette spelers Liverpool bekend; straf Lukaku definitief

2 januari 2021, 16:34

Liverpool treedt zondagavond gehavend aan de kraker tegen Chelsea. Eerder was al bekend dat het door positieve coronatesten drie spelers zou moeten missen, en enkele uren voor de aftrap bracht de club ook naar buiten om welke spelers het gaat. Dat zijn doelman Alisson Becker, verdediger Joel Matip en spits Roberto Firmino

Daarmee mist de club dus nog eens twee basisspelers, terwijl ook Firmino de afgelopen weken na zijn langdurige blessure weer minuten maakte. Sowieso kampte de club al met verschillende blessuregevallen. Onder meer Andy Robertson en Thiago Alcantara zijn er daarom ook nog niet bij.

De club benadrukte overigens wel dat het bij deze besmettingen bleef. In de spelersgroep althans, want ook trainer Jurgen Klopp moet de topper aan zich voorbij laten gaan. Zijn assistent Pepijn Lijnders neemt de honneurs waar, zoals er met Albert Stuivenberg bij Arsenal deze week ook al een Nederlander aan het roer stond. 

Lees ook: Nog een Nederlander tijdelijk aan het roer: Lijnders vervangt Klopp

Lukaku

Aan de kant van tegenstander Chelsea is inmiddels zeker dat Romelu Lukaku ook zal ontbreken. De spits wordt door trainer Thomas Tuchel gestraft wegens zijn spraakmakende teksten in de Italiaanse media. Daar gaf hij aan spijt te hebben van zijn transfer naar Chelsea vanwege het systeem waarin hij onder de Duitse trainer moet spelen. 

Lees ook: 'Tuchel wil Lukaku uit selectie zetten voor topper'

De topper tussen Chelsea en Liverpool staat om 17:30 uur op het programma. Beide ploegen verloren koploper Manchester City gedurende de afgelopen weken uit het oog en zijn nu vooral elkaars concurrenten. Het verschil op de ranglijst is slechts één punt in het voordeel van the Blues.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen