Tuchel verklaart straf voor Lukaku: "Lastige, maar juiste keuze"

2 januari 2021, 17:56

Romelu Lukaku moet zondagavond de topper van Chelsea tegen Liverpool aan zich voorbij laten gaan. De spits kwam deze week in opspraak door zijn teksten in de Italiaanse media en werd daar door trainer Thomas Tuchel voor gestraft. Die keuze legde de Duitse voorafgaand de wedstrijd voor de camera uit.

"Het is te groot geworden, te noisy", zei Tuchel tegenover Sky Sports over de situatie rond zijn spits. Hij besloot hem uit zijn wedstrijdselectie te laten nadat hij in een interview aangaf spijt te hebben van zijn transfer naar Chelsea. Daarbij wees hij ook op Tuchel: vooral het systeem dat hij de ploeg laat spelen beviel Lukaku niet.

"Natuurlijk hebben we gesproken, ook met de andere spelers. We concludeerden dat dit verhaal te groot was geworden en we de voorbereiding op deze wedstrijd moesten beschermen", legde hij uit. "Het is een belangrijke wedstrijd en we hebben volledige focus nodig. Dat is zelfs met deze beslissing lastig, maar het is naar mijn mening makkelijker als hij niet in de selectie zit."

Tuchel hekelde in een eerder interview al de manier waarop Lukaku met zijn uitspraken voor 'ruis' zorgden binnen de spelersgroep, maar gaf toch aan dat zijn beslissing geen gemakkelijke was. "Natuurlijk was het een lastige keuze, maar in mijn ogen wel de juiste", besloot hij. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen