Barcelona, Atlético en Sevilla profiteren van nieuwe misstap Betis

2 januari 2021, 20:26

Real Betis lijkt voorlopig even pas op de plaats te moeten maken. De ploeg draait halverwege het seizoen verrassend bovenin mee in La Liga, maar verloor zondagavond voor de tweede keer op rij van een club uit de middenmoot. Celta Vigo was met 0-2 te sterk, waarvan FC Barcelona en Sevilla later vanavond en morgen weer kunnen profiteren.

Atlético Madrid deed dat overigens eerder op de dag al. Die ploeg had er een verliesreeks van vier wedstrijden op zitten, maar maakte daar een einde aan door de stadsderby met directe concurrent Rayo Vallecano met 2-0 te winnen. Het verschil met Betis was daardoor nog maar één punt en de druk was dus opgevoerd. Daartegen bleek Betis niet bestand. Spits Iago Aspas schoot uit een penalty in de 36e minuut namens Celta Vigo de 0-1 binnen en tekende tien minuten later ook voor de 0-2. Daarmee was nog voor rust de eindstand bereikt.

Het was een eindstand waarvan ook Sevilla en FC Barcelona dit weekend nog kunnen profiteren. De Catalanen nemen het vanavond op tegen Mallorca en verkleinen het verschil bij winst tot slechts twee punten. Sevilla staat al vijf punten los van Betis en kan daar acht van maken wanneer het maandag weet te winnen van Cadiz. Door de nederlaag van Betis is Sevilla overigens ook de enige ploeg die nog enigszins in de buurt komt van koploper Real Madrid. Dat verschil kan maandag worden verkleind tot vijf punten, met nog een wedstrijd minder gespeeld.

Deportivo Alavés - Real Sociedad 1-1

Ook Real Sociedad had overigens kunnen profiteren van het puntverlies van Betis, maar de ploeg ging zelf ook de fout in. Tegen degradatiekandidaat Deportivo Alavés kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een vroege goal van Adnan Januzaj werd tenietgedaan door een strafschop van Joselu. Net als vorig seizoen deed Sociedad aan het begin van de competitie bovenin mee, maar is het inmiddels weer aan het wegzakken. De laatste competitiezege dateert alweer van 7 november.