Van Dijk gelooft nog in titel: "Zelf ooit zo'n voorsprong verspeeld"

2 januari 2021, 20:38

Liverpool lijkt even niet meer aan de landstitel te hoeven denken. De ploeg gaf een 0-2 voorsprong weg in de topper tegen Chelsea (2-2) en zag koploper Manchester City daarmee weer eens uitlopen tot liefst elf punten. Toch is het nog geen gelopen race, wist Virgil van Dijk na afloop van de wedstrijd zeker.

"Het is nooit te lastig om erin te geloven", zei Van Dijk na de kraker tegen Chelsea tegenover Sky Sports. "Het is een groot gat, dus City heeft op dit moment alles te verliezen. Alles kan nog gebeuren." Hij wees op de keer dat Liverpool zelf in de schoenen van City stond. "We hebben zelf ook ooit zo'n gat geslagen ten opzichte van de achtervolgers en het alsnog weggegeven. Alles is nog mogelijk."

De wedstrijd zelfs eindigde voor Van Dijk uiteraard in een teleurstelling. "Als je al vroeg met 2-0 voor staat, moet je ze niet in staat stellen om nog voor rust terug te komen in de wedstrijd. Dat gebeurde helaas wel. We hebben geprobeerd niet in paniek te raken en hebben ook in de tweede helft goede momenten gecreëerd, ook toen we onder druk stonden. Voor de buitenwereld was het een mooie wedstrijd, maar wij kwamen hier voor de drie punten."

Voor Liverpool was het gelijkspel tegen Chelsea het derde puntverlies op rij. Het sloot 2021 af met een 2-2 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur en een 1-0 nederlaag tegen Leicester City, waarmee het nu op 42 punten staat. Dat is één minder dan Chelsea, dat vier van de laatste vijf wedstrijden gelijk speelde. City staat nu respectievelijk tien en elf punten voor op de twee achtervolgers. Daar moet wel bij vermeld worden dat Liverpool nog een wedstrijd in te halen heeft. 

Lees ook: City lachende derde na heerlijke topper Chelsea en Liverpool

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen