Tuchel heeft deur voor Lukaku nog niet gesloten; analist haalt uit

2 januari 2021, 22:33

Het is nog niet duidelijk of de samenwerking tussen Romelu Lukaku en Chelsea definitief stuk gaat lopen. Trainer Thomas Tuchel liet de spits niet meedoen in de kraker tegen Liverpool, maar stelde na afloop dat er nog geen beslissing is genomen over zijn verdere toekomst in Londen.

In gesprek met Sky Sports leek de trainer te suggereren dat de deur voor Lukaku nog niet gesloten is. "Hij is onze speler. Er is altijd een weg terug", zei hij. "Maar we zullen dit achter gesloten deuren uitpraten. Als we als club een beslissing hebben genomen en Romelu daar ook van op de hoogte is, dan zullen jullie het ook horen. Niet eerder. Dit is niet iets om nu te bespreken."

Lukaku raakte in opspraak nadat hij zijn hart luchtte in de Italiaanse pers. Daar vertelde hij spijt te hebben dat hij Inter afgelopen zomer verruilde voor Chelsea. Dit omdat het systeem van Tuchel hem niet ligt. De trainer stelde op zijn beurt dat de voorbereiding op het duel met Liverpool hiermee verstoord werd en besloot hem niet in de wedstrijdselectie op te nemen.

Lees ook: City lachende derde na heerlijke topper Chelsea en Liverpool

Lees ook: Tuchel verklaart straf voor Lukaku: "Lastige

Niets ergers

Uiteraard was de kwestie rond Lukaku ook bij de analisten van Sky Sports onderwerp van gesprek. Graeme Souness was daarbij het hardst in zijn oordeel. "Ik kan niets ergers bedenken dat een speler op dit punt in het seizoen zou kunnen doen. Hij zegt in feite dat hij hier niet meer wil zijn, niet meer met zijn medespelers wil samenspelen en vraagtekens heeft bij het werk van de trainer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen