'Gierig' Chelsea raakt gewilde Rüdiger mogelijk kwijt

3 januari 2022, 19:22

Antonio Rüdiger is komende zomer transfervrij en dat weten de Europese topclubs maar al te goed. De verdediger van Chelsea heeft al voorstellen ontvangen van Real Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern München en Juventus. Daardoor lijkt een nieuw contract in Londen uitgesloten, maar ook die deur staat nog op een kier. Dan moet de club wel meer salaris gaan bieden.

De club wil maximaal acht miljoen euro aan salaris uitgeven, zo meldt Sky Sports. Daar zou Rüdiger niet blij mee zijn, aangezien zelfs omstreden ploeggenoten Ruben Loftus-Cheek, Kepa Arrizabalaga, Marcos Alonso en Timo Werner meer verdienen. Daarom staat de verdediger zelf niet onwelwillend over een vertrek uit de Premier League. Overigens zou ook Manchester United wel oren hebben naar een samenwerking, maar die club heeft zich nog niet officieel gemeld bij het management van de fysiek sterke mandekker.

Real Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern München en Juventus kunnen allemaal meer salaris bieden dan Chelsea op dit moment wil doen, maar de Londenaren weten ook dat een goede vervanger veel meer geld kost. Daardoor is het nog mogelijk dat de Blues toch met een nieuwe aanbieding komen voor de voetballer, die sinds de zomer van 2017 onder contract staat in Engeland. De club betaalde destijds 35 miljoen euro aan AS Roma voor de verdediger, die onder landgenoot Thomas Tuchel is uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler.

Thiago Silva

Waar Rüdiger wellicht vertrekt, heeft de club wel een akkoord bereikt met Thiago Silva. De centrale verdediger ligt daardoor vast tot medio 2023. Het zorgt voor tevredenheid bij algemeen directeur Marina Granovskaia. "Hij is heel belangrijk voor de selectie met zijn prestaties, ervaring en leiderschapskwaliteiten. We hopen dat zijn grote invloed gaat leiden tot nog meer prijzen", aldus de bestuurder. Ook de 37-jarige mandekker is tevreden met zijn contractverlenging. "Ik had vooraf niet gedacht dat ik drie jaar aan deze club verbonden zou zijn. Ik hoop dat ik mijn niveau van kan houden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen