Verlangen United naar topcoach als Ten Hag groeit

3 januari 2022, 23:56

Manchester United blijft kwakkelen in de Premier League. De topclub leed in eigen huis tegen Wolverhampton Wanderers een gevoelige nederlaag: 0-1. Het was Joao Moutinho die met een afstandsknal in de slotfase voor feest in het uitvak zorgde. De ploeg van bankzitter Donny van de Beek liet daarmee de kans na om in te lopen op nummer vier Arsenal, dat dit weekend een nederlaag slikte tegen koploper Manchester City.

Het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer moest de weg omhoog inleiden voor Manchester United. Laten we eerlijk zijn: een selectie met onder meer Raphaël Varane, Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes en de momenteel geblesseerde Paul Pogba mag tot de beste ter wereld worden gerekend. Twee maanden na de aanstelling van Ralf Rangnick is de conclusie echter keihard: United is nog nauwelijks iets opgeschoten onder de Duitser en heeft een absolute topcoach nodig om eindelijk weer eens mee te doen om het eremetaal.

De laatste landstitel dateert van 2013, toen Robin van Persie nog voor de doelpunten zorgde op Old Trafford. Sindsdien grepen vooral Manchester City en Chelsea de macht op Engelse bodem. United smeet met miljoenen en poogde daarmee titels te kopen, maar die blijven voorlopig uit. Ook tegen Wolverhampton Wanderers kon United de weg omhoog niet inzetten.

De ploeg van Rangnick speelde matig, maar kreeg toch de grootste kans. Twintig minuten voor tijd knalde invaller Bruno Fernandes de bal van dichtbij op de lat. Kort daarna scoorde Cristiano Ronaldo, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. United bleef jagen op een treffer, maar het was Moutinho die uitgroeide tot man van de wedstrijd.

Bij de Mancunians droeg Cristiano Ronaldo voor het eerst in veertien jaar de aanvoerdersband. De Portugese steraanvaller vormde de voorhoede met Edinson Cavani, maar kon een nieuwe deceptie niet voorkomen. In het hart van de defensie maakte Phil Jones zijn opwachting. Het was de eerste basisplaats in ruim zevenhonderd dagen voor de Engelsman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen