Sparta denkt aan oud-smaakmaker PEC; Eagles strikt proefspeler

3 januari 2022, 21:04

Sparta is in de zoektocht naar een aanvallende impuls uitgekomen bij Younes Namli. De onlangs gestarte technisch directeur Gerard Nijkamp hoopt de Deense Marokkaan deze winter naar Rotterdam-West te halen. Nijkamp en Namli werkten in het verleden al samen bij PEC Zwolle, waar Namli uitgroeide tot smaakmaker van de Eredivisie.

Dat meldt RTV Rijnmond. Namli verruilde SC Heerenveen in 2017 voor PEC Zwolle, waar hij in zijn eerste seizoen direct betrokken was bij elf doelpunten: vier treffers en zeven assists. In zijn tweede seizoen evenaarde hij die statistieken: met vijf goals en zes assists speelde hij zich in de kijker van diverse clubs. Hij verkaste naar FK Krasnodar, waar hij niet aan spelen toekwam. De laatste jaren speelde hij voor het Amerikaanse Colorado Rapids. Sparta zou de creativiteit van Namli uitstekend kunnen gebruiken. De Rotterdammers knokken tegen degradatie.

Go Ahead strikt proefspeler

Aventis Aventisian heeft de trainersstaf van Go Ahead Eagles overtuigd en heeft een contract voor 2,5 seizoenen ondertekend in Deventer. De Griekse verdediger liep deze week al stage bij de promovendus en is door de keuring heengekomen. De negentienjarige Aventisian wordt overgenomen van het Griekse PAOK Thessaloniki. "Ik ben blij dat ik de kans krijg om te laten zien wat ik in huis heb."

"De eerste week voelde ik me gelijk welkom, de tweede week voelde ik me al helemaal thuis en onderdeel van het team", aldus de verdediger op de clubwebsite. "Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om deze week weer met de spelersgroep op het veld te staan. Dat ik voor het eerst op mezelf ga wonen – en dan ook nog eens in het buitenland – is natuurlijk best een grote stap."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen