Vertrekkende Van Wonderen ontkent geruchten: "Ligt nog open"

3 januari 2022, 23:59

Kees van Wonderen heeft nog geen gesprekken gevoerd met andere clubs. De trainer vertrekt na dit seizoen bij Go Ahead Eagles, na twee succesvolle jaren. Vorig seizoen promoveerde hij met de club uit Deventer naar de Eredivisie, waar hij tot dusver keurig in de middenmoot staat. De geruchte gaan dat FC Utrecht en FC Groningen wel oren hebben naar de oefenmeester.

"Ik ben nog niet rond met een club. Ik ben ook nog niet met clubs aan het praten. Dus alles ligt nog open", vertelt de trainer voor de microfoon van ESPN. Van Wonderen staat wel open voor een nieuwe klus nu hij over zestien competitieduels transfervrij vertrekt uit Deventer. "Destijds heb ik hier een contract voor twee jaar getekend en dat loopt dan af. Ik heb het hier nog steeds heel goed naar mijn zin, maar mijn gevoel zegt dat dit het moment is om de deur dicht te doen en ergens anders te openen."

De oefenmeester vond het een moeilijke beslissing, erkent hij. "Ik wilde graag bij een club met een stabiele organisatie en duidelijke visie werken. Uiteindelijk hebben we op een hele fijne manier samengewerkt én met succes. Maar nu vind ik het leuk om in een andere omgeving ook weer nieuwe ervaringen op te doen en met nieuwe mensen samen te werken. Daar kan ik ook weer van leren. Ik denk dat dit het moment is."

Aanvoerder Bas Kuipers vindt het jammer dat de keuzeheer vertrekt, maar de verdediger snapt het wel. "Het werd ons verteld na de laatste wedstrijd. Het is jammer, maar veel jongens hadden het ook wel een beetje zien aankomen. Hij heeft het natuurlijk heel goed gedaan in zijn eerste jaar. En ook dit seizoen gaat het weer goed. Het is dus wel logisch dat hij verder denkt en andere clubs daar ook zo over denken", besluit de voetballer lovend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen