Xavi Simons drukt stempel bij PSG met assist in beker

3 januari 2022, 23:49

Xavi Simons heeft een uitstekende indruk achtergelaten tijdens zijn spaarzame basisplaats bij Paris Saint-Germain. De achttienjarige middenvelder begon in de beker tegen Vannes Olympique eindelijk weer eens vanaf de start en beloonde dat vertrouwen door de assist te geven op de 0-3 van Kylian Mbappé. Met een hattrick bepaalde de Fransman de eindstand op 0-4. Daardoor voegde PSG zich bij de laatste acht van de Coupe de France.

Met een sublieme steekpass bracht Simons ploeggenoot Mbappé in stelling, die op fraaie wijze voor zijn tweede treffer van de avond zorgde. Voor rust had verdediger Presnel Kimpembe de score met een rake kopbal. Kimpembe gaf tevens de assist op de 0-2 van Mbappé. Ook Georginio Wijnaldum begon in de basis. Hij kreeg voor rust eveneens een mogelijkheid om belangrijk te zijn, maar de middenvelder miste zijn kans.

Voor Simons was het de tweede basisplaats op rij in de Coupe de France. Hij trad aan als rechtsbuiten en verving daarmee Lionel Messi, die niet bij de wedstrijdselectie zat. Het is pas de tweede basisplaats van het achttienjarige toptalent bij PSG. Simons beschikt over een aflopend contract en wordt begeerd door diverse Europese clubs, waaronder het Rangers van Giovanni van Bronckhorst.

In Spanje is Sevilla ingelopen op koploper Real Madrid. De Koninklijke morste afgelopen weekend dure punten tegen Getafe (1-0), waardoor het aan Sevilla de taak was om Cádiz te verslaan. Dat lukte dankzij een treffer van Lucas Ocampos. Hij bepaalde de eindstand op 0-1, waardoor het gat nog maar vijf punten bedraagt. Sevilla heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen