Frankrijk onder de indruk van talent Simons: 'Overtuigend'

4 januari 2022, 15:22

De achttienjarige Xavi Simons heeft zich maandagavond weer eens kunnen laten zien in het eerste elftal van Paris Saint-Germain. Als basisspeler was hij met een assist betrokken bij de 0-4 bekerzege op Vannes Olympique. De Franse media zien het moment van zijn definitieve doorbraak steeds dichterbij komen.

Zo berichtte L'Équipe over twee optredens in het bijzonder: dat van Simons en van zijn leeftijdsgenoot Edouard Michut. 'Hun optredens waren overtuigend', schreef de Franse sportkrant, die zag dat Simons in tegenstelling tot Michut direct in het niveau meekon. 'Simons was vanaf het begin erg aanwezig en leek goed te passen in het collectief.' 

'De door Barcelona opgeleide speler bleef zoeken naar oplossingen en bewegen tussen de linies en creëerde gevaar met zijn dribbels en passes', vervolgde L'Équipe, dat zeker niet het enige medium was dat onder de indruk wa van Simons. Le Parisien schreef hoe Simons een uitstekende techniek en veel potentie liet zien en Le Figaro zag hoe hij in dienst van het collectief speelde en zo zijn ploeggenoten in staat stelde om tot voetballen te komen. 

De nog altijd pas achttienjarige Simons verruilde de jeugdopleiding van FC Barcelona in 2019 voor die van Paris Saint-Germain. Daar was dit zijn vierde wedstrijd in het eerste elftal. Nadat hij vorig seizoen in de beker en de competitie al eens mocht invallen, stond hij nu voor de tweede keer op rij in de basis in de Coupe de France. De vraag is overigens wel of PSG de club wordt waar hij zijn definitieve doorbraak gaat beleven. Het contract van Simons loopt namelijk deze zomer af. 

Lees ook: Xavi Simons drukt stempel bij PSG met assist in beker

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen