PSV'er Davy Pröpper stopt per direct met voetballen

4 januari 2022, 12:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Davy Pröpper heeft per direct een punt gezet achter zijn voetballoopbaan. De dertigjarige PSV'er verraste dinsdagochtend met dat besluit, nadat hij de afgelopen maanden concludeerde geen plezier meer te beleven aan het topvoetbal. Dat bevestigde de middenvelder zelf op de website van PSV. 

Voor PSV kwam het besluit van Pröpper als een grote verrassing, maar bij de middenvelder zelf speelden de twijfels al langer. Dat begon toen hij bij zijn vorige club Brighton & Hove Albion al snel zijn basisplek verloor. Bij zijn oude club PSV hoopte hij het plezier in het voetbal terug te vinden, maar mede door blessureleed viel dat in de praktijk tegen.

"Ik ben de club heel erg dankbaar dat ze me hebben teruggehaald deze zomer", zei Pröpper zelf op de website van PSV. "Ik hoopte dat met mijn terugkeer naar Nederland ook het plezier in het voetbal weer zou terugkomen. Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur. Toch heb ik me er al lang aan aangepast en soms voor afgesloten. Dat wil ik nu niet meer en daarom ben ik er nu klaar mee."

Veerman

Door het nieuws over Pröpper is de aanstaande komst van Joey Veerman naar PSV logisch te verklaren. De middenvelder leek naar Feyenoord te gaan, maar binnen 24 uur werd de deal gekaapt door de Eindhovenaren. In eerste instantie leek de vraag wat de noodzaak was van Veerman op het al goed bezette middenveld van PSV, maar door de aankondiging van Pröpper heeft de club nu tijdig een geschikte vervanger in huis. 

Lees ook: Feyenoord grijpt definitief mis: Veerman medisch gekeurd bij PSV

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen