Opvallende stap: Insigne kiest voor avontuur buiten Europa

4 januari 2022, 13:30   Bijgewerkt: 4 januari 2022, 13:46

Lorenzo Insigne is na dit seizoen niet langer op de Europese velden te bewonderen. De Italiaan die - enkele uitleenbeurten uitgezonderd - al zijn hele leven lang bij Napoli speelt, gaat zijn aflopende contract niet verlengen. In plaats daarvan tekent hij bij het Canadese Toronto FC.

Dat meldde de doorgaans betrouwbare transferspecialist Fabrizio Romano dinsdagmiddag op Twitter. Volgens hem hebben de partijen een akkoord bereikt over een transfervrije overstap in juli, die later deze week officieel bevestigd zal worden. Insigne tekent voor liefst 5,5 jaar bij de club.

Toronto is een Canadese club, maar speelt mee in de Amerikaanse Major League Soccer. Daar eindigde het afgelopen seizoen als de nummer voorlaatst, met alleen FC Cincinnati nog onder zich. In dat opzicht is de stap van de Italiaanse top een bijzondere, zeker met het WK in aantocht (waar Italië zich overigens nog wel voor moet zien te plaatsen). 

Toch is de stap van Insigne goed te begrijpen: naar verluidt zal hij liefst tien miljoen euro netto per jaar op gaan strijken. Bij Toronto wordt hij ploeggenoot van onder meer oud-Heerenveen-middenvelder Michael Bradley en voormalig AZ-spits Jozy Altidore.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen