Diemers: "Misschien was ik wel de pispaal bij de supporters"

4 januari 2022 – Mark Diemers heeft tekst en uitleg gegeven over zijn besluit om zijn carrière voort te zetten in Duitsland. De 28-jarige middenvelder wordt tot het einde van het seizoen door Feyenoord aan Hannover 96 verhuurd. Het eerste buitenlandse avontuur voor Diemers, die er ook voor had kunnen kiezen om bij een andere Eredivisie-club aan de slag te gaan.

Diemers: "Misschien was ik wel de pispaal bij de supporters"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Voor mij is dit een heel mooie stap. Ik kon in Nederland tekenen bij meerdere clubs, waaronder Heracles Almelo, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam. Maar ik heb nu zo lang in de Eredivisie gespeeld, dat ik per se naar het buitenland wilde", vertelt Diemers aan de Leeuwarder Courant. "Tegelijk wilde ik dit halfjaar relatief dicht bij Leeuwarden voetballen, omdat mijn vriendin zwanger is. Van de buitenlandse clubs die informeerden sprak Hannover me het meeste aan. Dit is een gigantische club, met een stadion voor bijna 50.000 toeschouwers."

Diemers maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Fortuna Sittard naar Feyenoord. Onbetwist werd hij nooit in Rotterdam. Bovendien lag hij niet goed bij Het Legioen. Diemers maakt de vergelijking met het schoolplein. "Daar wordt ook altijd een pispaal gezocht. Misschien was ik dat wel bij de supporters, ja. Ergens snap ik het wel. Ik kwam van Fortuna Sittard, een kleine club, en dan ben je een makkelijk slachtoffer als het team moeizaam draait. Ik was zogenaamd niet goed genoeg. Elke voetballer die zegt dat kritiek niets met hem doet: geloof me, dat is niet waar. Natuurlijk is dat niet leuk."

Hoewel Diemers nog tot medio 2023 vastligt bij Feyenoord, gaat hij ervan uit dat hij niet meer in het rood-witte shirt te bewonderen zal zijn. "Zeg nooit 'nooit', maar ik denk dat het moeilijk wordt om nog voor Feyenoord te voetballen. Ik ben geen talent meer dat verhuurd wordt om ergens anders ervaring op te doen, maar een voetballer van 28. Voor mij is het nu zaak om bij Hannover alles te geven, het maximale uit mezelf te halen en goede wedstrijden te spelen. Dan zien we over een halfjaar wel verder."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd