Brobbey kreeg berichtje van Ten Hag: "Daar had hij gelijk in"

4 januari 2022, 19:57

Het voelt vertrouwd voor Brian Brobbey om terug te zijn bij Ajax. De negentienjarige spits keerde onlangs na een aantal lastige maanden in Duitsland terug op het oude nest.

Brobbey verkaste afgelopen zomer van Ajax naar RB Leipzig, terwijl hij ook de mogelijkheid had om zijn contract in de Johan Cruijff ArenA te verlengen. Die beslissing kwam hem op de nodige kritiek te staan. "De afgelopen transferzomer was moeilijk voor mij als jonge jongen. Ik heb negatieve reacties over mij heen gekregen, maar daar ben ik vrij rustig onder gebleven. Ik ben altijd kalm in mijn hoofd", vertelt Brobbey in een interview op het clubkanaal.

Bij Leipzig kwam Brobbey de afgelopen maanden weinig aan spelen toe. Slechts eenmaal had hij een basisplaats in de Bundesliga. "Ik heb altijd contact met Overmars en Erik ten Hag gehad. Na één wedstrijd zei de trainer tegen mij: 'het wordt tijd dat je thuiskomt'. Daar had hij gelijk in. Overmars zei toen dat hij het ging regelen. Dat heeft-ie gedaan", vervolgt de aanvaller.

Door zijn snelle terugkeer speelt Brobbey weer met spelers met wie hij jaren in de jeugd heeft gespeeld, onder meer Devyne Rensch, Jurriën Timber en Kenneth Taylor. "Ik sprak ze nog heel vaak. We zaten nog steeds in een groepsgesprek met elkaar", besluit hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen