Mundo Deportivo pakt uit: Haaland naar Barça

5 januari 2022, 13:10   Bijgewerkt: 5 januari 2022, 13:45

FC Barcelona lijkt beet te hebben: volgens het gerenommeerde dagblad Mundo Deportivo verkast superspits Erling Haaland aan het eide van dit seizoen naar Catalonië. Er zitten voorlopig echter nog wel wat haken en ogen aan de megatransfer: FC Barcelona moet voor die tijd de financiën op orde hebben om Haaland te kunnen presenteren.

Mundo Deportivo zorgt woensdagochtend voor hét gesprek van de dag in Spanje, door het nieuws op de voorpagina te laten sieren. Eerder bracht Deportes Cuatro het nieuws al naar buiten. FC Barcelona zou een mondeling akkoord hebben bereikt met Mino Raiola, de Nederlandse zaakwaarnemer van Haaland. Het Noorse doelpuntenfenomeen maakt, mits geld geen probleem is, na dit seizoen de overstap naar La Liga. FC Barcelona hoopt door externe financiers de transfer te kunnen afronden. Op die manier haalde het eerder al Ferrán Torres naar Spanje.

Lees ook: Verkast Frenkie de Jong naar de Premier League?

Daarmee lijkt Barça alle topclubs af te troeven. Ook Manchester City, Real Madrid en Paris Sant-Germain hoopten zich te kunnen versterken met de aanvaller van Borussia Dortmund, maar zijn keuze lijkt te vallen op Barcelona. Daar moet hij de komende jaren voor de goals gaan zorgen. De 21-jarige spits was in 75 wedstrijden goed voor 76 treffers.

Spaanse media berichtten in een eerder stadium dat FC Barcelona zich ging versterken met Álvaro Morata, maar die transfer lijkt van de baan. De Catalanen geven de voorkeur aan de komst van Haaland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen