Schöne verklaart waarom hij fit blijft: "Elke dag twintig minuten"

6 januari 2022, 08:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC-middenvelder Lasse Schöne is bezig aan zijn zeventiende seizoen als profvoetballer en blaast aankomende zomer 36 kaarsjes uit. Desondanks is hij nog topfit. De oud-Ajacied laat echter weten dat dit hem niet zomaar komt aanwaaien.

Schöne begon tijdens zijn korte verblijf bij het Italiaanse Genoa aan yoga. "Elke dag doe ik twintig minuten yoga. Daar heb ik een app op mijn telefoon voor, met lenigheidsoefeningen en stabiliteitsvormen", vertelt hij aan De Gelderlander. "Met alleen de trainingen op het veld kom je er op mijn leeftijd niet." Om in de zomermaanden geen conditieachterstand op te lopen, doet Schöne nog meer dan alleen dat. "Dan loop ik ook hard, met oortjes de duinen in. Ik houd van klassieke en rockmuziek, maar als ik ren moet ik wel een goede beat hebben."

Schöne staat vooralsnog steevast op het wedstrijdformulier bij NEC, de routinier ontbrak nog geen duel. "De fitheid heeft ook met het type voetballer te maken", benadrukt hij. "Ik ben ook niet een speler die veel in duels komt. Ik heb genoeg duurvermogen, maar ik ben geen sprinter. Dat scheelt echt. Explosieve spelers zijn sneller geblesseerd. Kijk alleen al naar Arjen Robben. Die deed er ook alles aan, maar had een ander lichaam."

Lees ook: Schöne overweegt opvallende carriéreswitch: "Dat lijkt me leuk"

Na een niet al te succesvol avontuur in Italië bij Geona, keerde Schöne in de zomer van 2020 terug op Nederlandse bodem. Eerst om in het shirt van zijn voormalige werkgever sc Heerenveen te spelen en sinds dit seizoen dus in het groen, rood en zwart van NEC. De voormalig Deens international heeft in De Goffert nog een contract tot de zomer van volgend jaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen